Molokai

 

Welkom op het meest Hawaiiaanse eiland dat er is: Molokai. Het eiland staat vaak ook bekend als ‘The Friendly Island’ omdat de Aloha-geest hier floreert. Het eiland is iets meer dan zestig kilometer lang en staat bekend om haar mooie natuurgebieden. Het westen is relatief droog, het oosten daarentegen is erg groen en het noorden is rijk aan de hoogste zeekliffen! Ben je op zoek naar het echte Hawai’i, dan vind je het hier. Ben je op zoek naar het oude Hawaii, dan vind je het hier. Ben je op zoek naar adembenemende natuurlijke schoonheid, regenwouden en verlaten stranden, dan vind je het hier. Ben je op zoek naar glitter en glamour, dan raden we het je aan ergens anders te kijken. Dit is een eiland dat verloren is gegaan in de tijd. Een eiland waar geen gebouw langer is dan een palmboom. Waar Olah niet alleen een woord is, maar een manier van leven. Waar op een van de langste witte zandstranden in Hawaï waarschijnlijk alleen je voetafdrukken staan. 

Wist je dat: Molokai de geboorteplaats is van de bekende hoela-dans?

Hawaiian Fishponds

Heb jij altijd al willen weten waar de lokale koninklijke vis gevangen werd? Bezoek dan de Hawaiian Fishponds. Dit zijn cirkelvormige meren die vol zaten met verschillende soorten vissen. Doordat de eilandbevolking de vulkanisch gesteente en koraal langs de kust hadden opgestapeld, kon het zeewater deze poelen in- en uitstromen. Hierdoor spoelde vissen met het water mee, in de poelen. Dit maakte het vangen van vis gemakkelijker. Bezoek deze poelen in One Alii Beach Park.

Halawa Valley

Halawa Valey ligt in de oostelijke punt van Molokai. Halawa Valley wordt al rond het jaar 650 door Polynesiërs bewoond. Reis terug in de tijd en bezoek deze prachtige plek! Je geniet van adembenemende uitzichten, watervallen en allerlei soorten planten. Na een 3,2 km lange wandeling over een wandelpad, kom je aan bij de Mooula Falls. Neem je zwemspullen mee, want onderaan deze 76 meter hoge waterval kun je zwemmen.

Kalaupapa Nationale Park

Wanneer je in Molokai bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan Kalaupapa Nationale Park. Het ligt in het uiterste noorden van het eiland Molokai in Hawaii. Het Kalaupapa schiereiland is alleen te bezoeken via een excursie. Jullie kunnen het pad naar Kalaupapa bewandelen. Het is een vijf kilometer lange pad. Geniet van het uitzicht over de Stille Oceaan en de zeekliffen. Dit is een ervaring die je niet snel vergeten zal!  

Molokai stranden

De kilometerslange zandstranden van Molokai zijn erg verbazingwekkend. Wandelen op de stranden van Molokai is een activiteit dat je zeker moet hebben gedaan. Niet veel mensen lopen hier. Schrik niet als jij de enige persoon bent op het strand. Geniet van de rust, wuivende palmbomen en prachtig uitzicht!

Stranden:
  •     Papohaku Beach Park
  •     Kapukahehu Beach (Dixie Maru Beach)
  •     Kumimi Beach Park
  •     Kawili Beach
  •     One Alii Beach Park