The Big Island

 

Welkom op de Big Island! De naam Big Island is eigenlijk een bijnaam. Dit is ontstaan omdat het eiland het grootste eiland is in Hawaii. Tot op heden groeit het eiland nog steeds, doordat de vulkaan altijd nog actief is. Enorme lavastromen verdwijnen in de oceaan en vormen vervolgens een stuk extra land. Het eiland is niet alleen het grootste eiland in Hawaii, maar is ook het jongste eiland. The Big Island is namelijk vijfhonderdduizend jaar oud!

Verder is Hawaii (The Big Island) erg geliefd bij rustzoekers. Wandel op het strand, zie de surfers in actie, geniet van de zon, palmbomen en natuurlijk het warme zand onder je voeten. Of heb je toch zin in een frisse duik in de oceaan? Alles kan op dit eiland. Als je geluk hebt spot je een dolfijn of zeeschildpad tijdens het duiken!

Hawaii Volcanoes National Park

Aan de zuidkust van Hawaii Island ook wel Big Island genoemd, ligt de indrukwekkende vulkanenpark: Volcanoes National Park. Het park is in het jaar 1916 opgericht. Tijdens een bezoekje aan deze park, kijk je je ogen uit. De actiefste vulkaan die je zeker moet hebben gezien is ‘de Kilauea’. Het is een van de vijf schildvulkanen die samen het grootste eiland van Hawaii vormen!

Bezoek Volcanoes National Park en kom erachter waarom dit een heilige plek is voor de Hawaiiaanse bevolking.

Akaka Falls State Park

Ontdek twee prachtige watervallen tijdens een wandeling door de Akaka Falls State Park. Deze betoverende park bevindt zich aan de noordoostkust van Big Island, de Hamakua Coast. De Akaka Falls zijn wel 135 meter hoog, de Kahuna Falls zijn 30 meter hoog. Er is maar één wandelroute van 0,6 kilometer die naar beide watervallen leiden. Wandel door het woud, luister naar de geluiden en ontdek de natuurlijke schoonheid en rust die de omgeving biedt. Tijdens de wandeling leer je steeds meer over de dieren en planten die in het regenwoud leven. Langs het pad staan informatieborden. 

Mauna Kea (sterrenkijken)

Vind jij het heerlijk om je te vergapen aan een sterrenhemel tijdens een heldere nacht? Dan is Hawaii een perfecte plek, de Mauna Kea biedt een mooi uitzicht op de sterren. Je wordt door professionals begeleidt, zodat je de mooiste sterren kunt zien. Er staan dan ook 13 telescopen klaar voor gebruik. Door middel van een telescoop kun je de sterren beter zien. Deze 13 telescopen worden gebruikt door toeristen, maar ook door universiteiten. Universiteiten doen hier onderzoek naar het sterrenstelsel.

 

Kohala Ditch Adventures  

Hou jij van spannende activiteiten? Dan ben je bij Kohala Ditch Adventures op het juiste adres! Hier kayak je door een netwerk van kleine vaargeulen. Kohala Ditch Adventures is tussen het jaar 1905 en 1906 gebouwd. Vroeger werd het gebruikt om water naar de suikerplantages te leiden, nu kun je er een geslaagde maar vooral avontuurlijke tijd hebben!