Maui, Hawaii

 

Welkom op Maui, het op één na grootste eiland van Hawaii. Maui is een zon, zee en strand bestemming wat bovenaan de wereldranglijsten staat maar Maui is meer dan dat. Dit eiland is gezegend met adembenemende schoonheid van oceaan tot bergen, talloze opties voor unieke activiteiten, een verrukkelijke keuken, een fascinerende geschiedenis en een rijke cultuur. Er is werkelijk voor elk wat wils. Het meeste uit je vakantie op Maui halen doe je door het avontuur met open armen te ontvangen. Probeer lokale gerechten die je nog nooit eerder hebt gezien of geproefd en doe mee aan unieke activiteiten zoals een Luau. Leer meer over de Hawaaiiaanse cultuur die uniek is in de wereld. Omhels het eiland met al zijn spontane, onvoorspelbare momenten en je keert terug naar huis met herinneringen die een leven lang meegaan.

Geschiedenis Maui, Hawaii

Lang geleden op één van de Hawaiiaanse Eilanden kwam de zon dagelijks heel snel op en ging net zo snel weer onder, waardoor de lokale bewoners bijna geen licht hadden om dagelijkse taken te vervullen. Op een dag stond de halfgod genaamd Maui op de 3055m hoge berg Haleakala, wat huis van de zon betekent, te wachten tot de zon opkwam. Met grote lussen ‘ving’ Maui de zon, knoopte hem vast aan het puntje van de berg en dwong de zon langzamer op te komen en onder te gaan zodat de lokale bevolking meer daglicht had om voedsel te verbouwen. Na een lange strijd gaf zon zich gewonnen De zon ging akkoord, Maui liet de zon los en sindsdien is het eiland gezegend met lange zonnige dagen! Sinds die dag werd het eiland Maui genoemd. Naar de halfgod die de zon temde.

Activiteiten Maui, Hawaii

Road to Hana (weg naar Hana)

Deze adembenemende 103km lange route langs hoge kliffen langs de zee, prachtige watervallen en weelderige regenwouden zou op ieders bucketlist moeten staan. Deze spectaculaire autoroute telt minstens 50 bruggen en bestaat uit meer dan 600 bochten. Onderweg kom je langs veel bezienswaardigheden zoals wandelroutes, Waimoku Falls, Honokalani Beach en uiteraard op het einde van de route Hana, waar je niet moet vergeten een duik te nemen in de ‘seven sacred pools’.

Old Lahaina Luau

Een Luau is een oud Hawaiiaans ritueel waarbij er ter ere van een belangrijke gebeurtenis wordt gefeest op traditionele Hawaiiaanse gerechten met entertainment zoals de Hula en traditionele Hawaiiaanse muziek. Tegenwoordig kun je als tourist deze eeuwenoude Hawaiiaanse traditie bijwonen. De beste plek om dit te doen en een absolute must-do als je op Maui bent is bij ‘Old Lahaina Luau’. Met een bloemenkrans om je nek, een heerlijke cocktail in je hand, fantastisch eten en spectaculaire entertainment is het nog nooit zo leuk geweest om iets van de oude Hawaiiaanse cultuur te leren.

Maui Ocean Center

Met onder andere levende riffen, 's werelds grootste weergave van levende Pacifische zeldzame koralen, een schildpad lagune  en meer dan 60 tentoonstellingen is het spectaculaire Maui Ocean Center absoluut een bezoekje waard. Vanuit de glazen tunnel kun onder andere roggen en haaien over je heen zien zwemmen. Als je een gecertificeerde duiker bent, kun je oog in oog komen te staan met haaien in de Open Ocean Exhibit tijdens een Shark Dive Maui-tour.

Haleakala National Park

Prachtige zonsopgangen, panoramische landschappen die niet van deze wereld zijn, een adembenemend uitzicht op de centrale vallei van Maui, flora en fauna die nergens anders ter wereld voorkomen en het absolute (letterlijke) hoogtepunt van dit nationale park: vulkaan Haleakala. Een uitstapje naar dit nationale park is niet compleet zonder de zonsopgang te beleven vanaf de rand van de roodgekleurde krater… Echt een one-of-kind ervaring!

Boot tour

Een vakantie op Maui niet compleet zonder het eiland te hebben aanschouwd vanaf een boot. Er zijn super veel verschillende activiteiten te beleven vanaf een boot rondom Maui. Ga bijvoorbeeld de majestueuze bultrug walvissen spotten, één van de meest verbazingwekkende avonturen in de zee die je ooit zult beleven! Of neem een duik tussen de schildpadden. Of beleef een magische zonsondergang vanaf een catamaran.

Ontdek Maui per paard

Het is vast niet het eerste waar je aan denkt als je op vakantie bent maar paardrijden is één van de beste landactiviteiten op Maui en een geweldige manier om het prachtige uitzicht op het eiland te ervaren. Rijd door de woeste valleien of de prachtige kustlijn van Maui. Voor deze activiteit is geen ervaring nodig, het enige wat nodig is is veel zonnebrandcrème en een camera om alle schoonheid vast te leggen.

Helikopter vlucht

Maui beleven vanaf het land of de zee is al fantastisch maar niks overtreft dit prachtige eiland beleven vanuit de lucht. De prachtige kustlijn, groene natuur en uiteraard de enorme Haleakala vulkaan zien er vanuit de lucht nog veel spectaculairder uit!