Lanai, Hawaii

 

Degenen die rust, kalmte en een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven zoeken, zullen hun troost vinden in de sereniteit die Lanai biedt. Lanai is het kleinste bewoonde eiland en biedt bezoekers een heerlijke rust uit het snelle tempo van hun gebruikelijke schema's. Oorspronkelijk was Lanai een eiland-brede ananasplantage, nu staat Lanai bekend om zijn rustige schoonheid en luxueuze vijfsterren resorts. Welkom op Lanai

Activiteiten Lanai, Hawaii

Lanai City:

De enige stad op het eiland en zeker een bezoekje waard. Lanai City, ook wel ‘het dorp’ genoemd is een klene, vriendelijke en gastvrije stad waar geen stoplichten of files zijn. Lanai City ligt in het hart van het eiland en is ook de perfecte uitvalbasis om het eiland te verkennen. Ook de meeste winkels, restaurants, autoverhuur, en andere toeristische diensten bevinden zich in Lani City.

Wandel de mooie Munro Trail:

Ten noorden van Lanai City begint de rustieke Munro Trail, een 11 km lange weg dwars door een regenwoud gevuld met ohia lehua, ijzerhout, eucalyptus en pijnbomen. Langs dit pad krijg je enkele van de beste uitzichten te zien die Hawaii te bieden heeft. Het pad brengt je langs het hoogste punt van Lanai, de top van Mount Lanaihale, van waaruit je de andere Hawaiiaanse hoofdeilanden kunt zien, waaronder Oahu, Molokai, Maui en The Big Island! Je krijgt ook de witte zandstranden, de frisse pijnbomen en de kloven van de Maunalei-kloof te zien.

Ga een dagje naar het prachtige Hulopoe Bay:

Tijdens een Hawaii vakantie kan het strand uiteraard niet ontbreken. Hulopoe Bay is een prachtig breed strand waar zonnebaders volop zullen genieten. Ook snorkelaars zullen zich niet vervelen met de levendige riffen vol met vissen en inheemse planten. In de wintermaanden zijn dolfijnen en bultruggen vanaf Hulopoe Bay te spotten!

Bezoek de bizarre ‘Garden of the Gods':

Als je de naam ‘Tuin van de Goden’ hoort denk je vast gelijk aan een tuin vol kleurrijke bloemen en planten… Maar niets is minder waar, de Tuin van de goden is een ruig landschap om verbazingwekkende rotsformaties te zien, waaronder torens, kraterachtige oppervlakken en bizarre rotstuinen. Volgens oude Hawaïaanse overtuigingen werd de Garden of the Gods gecreëerd toen twee priesters, ‘kahuna' genaamd, streden om het langst brandende vuur. In een poging om de wedstrijd tegen de Kahuna van Molokai te winnen, gebruikte de Kahuna van Lanai alle vegetatie rond het Keahiakawelo-gebied en liet niets achter behalve stof en rotsen