Kauai, Hawaii

 

Kauai, het groenste eiland van Hawaii. Hierdoor wordt Kauai ook wel de ‘Garden Island’, een waar paradijs. Waar je stress wordt meegenomen door het lichte briesje van de passaatwinden. Het is niet voor niets dat de prachtige natuur, adembenemende kliffen en de indrukwekkende kustlijn van Na Pali hebben gediend als achtergrond voor grote films zoals onder andere Jurassic Park. Naast prachtige natuur kan je op Kauai talloze buitenactiviteiten ondernemen. kajakken, wandelen, snorkelen… Op Kauai kan het allemaal! De relaxte sfeer en de rijke cultuur op het eiland maken het plaatje compleet… Welkom op Kauai!

Activiteiten Kauai, Hawaii

Helikopter tour over het prachtige landschap van Kauai:

Omdat 90 procent van het prachtige landshap van Kauai niet bereikbaar is per auto is een helikopter vlucht een absolute must do tijdens jullie Hawaii vakantie! Vanuit de helikopter neem je een kijkje in een van de meest adembenemende, ongerepte landschappen van de planeet die anders ontoegankelijk is! Vlieg door de prachtige Waimea Canyon en naar de Waialeale Crater, een van de regenachtigste plekken ter wereld, omringd door honderden diepe watervallen en ontelbare regenbogen. Je ziet het hele eiland, inclusief de prachtige Hanalei-kust, Manawaiopuna Falls (ook bekend als Jurassic Park Falls) en Alakai Swamp, vol met zeldzame vogels!

Bezoek de adembenemende Waimea Canyon:

De prachtige Waimea Canyon, van zo’n 16 kilometer lang en 900 meter diep wordt ook wel de “Grand Canyon van de Stille Oceaan” genoemd. Met zijn dieprode canyon, groene bergen en prachtige watervallen is de Waimea Canyon werkelijk een sprookje. Deze prachtige canyon is te vinden in het westelijke deel van Kauai en is bereikbaar via 2 wegen vanuit het zuiden van Kauai. Beide wegen barsten van de prachtige uitkijkpunten met uitzicht over de kust. Deze canyon is geheel gratis te bezoeken en kan niet ontbreken tijdens jullie Hawaii vakantie.

Koke’e State Park:

Net voorbij en perfect om te combineren met de prachtige Waimea Canyon ligt het net zo mooie Koke’e State Park. Het park is bedekt met een prachtig groen bos, wilde bloemen en is perfect om te wandelen. Tijdens een wandeling kom je de meest inheemse planten en kleurrijke Hawaiiaanse bosvogels tegen. Ook heb je vanuit dit park spectaculaire uitzichten op de kust van het beroemde Na Pali van bovenaf.

Maak een rit langs de noordkust van Kauai:

Een ritje langs de noordkust van Kauai mag niet ontbreken tijden jullie vakantie op Hawaii. Dit ritje brengt je langs verschillende highlights van Kauai zoals de botanische tuin van Na ‘Aina Kai, de Kilauea Point National Wildlife Refuge, Secret en nog veel meer! De rit zelf is qua afstand niet lang, maar om alle highlights in één dag te zien is moeilijk. Neem daarom je tijd en haast je niet, je bent tenslotte op vakantie!

Bezoek de stranden:

Kauai heeft een aantal van ’s werelds beste stranden en de meeste van elk groot Hawaiiaans eiland. Sommige stranden zijn alleen toegankelijk via een wandelpad, anderen per helikopter, anderen alleen via zee, maar de meeste zijn toegankelijk voor elke bezoeker. Één ding is zeker, Kauai is perfect voor elk type strandbezoeker! Een aantal stranden die je absoluut moet bezoeken tijdens je Hawaii vakantie zijn: Hanalei Bay Beach, Tunnels Beach, Poipu Beach en Shipwreck Beach.