Eten & drinken

 

Op Maui kun je ontzettend lekker en gevarieerd eten. Van bekende national fastfoodketens en charmante eetgelegenheden in lokale stijl tot etnische favorieten en bekroonde restaurants met wereldberoemde chef-koks. Ontdek de lokale eiland gerechten, een heerlijke mix van smaken, culturen en bereidingen. Bekijk hieronder een aantal restaurants & lokale gerechten die absoluut de moeite waard zijn om te proberen:

 

Gerechten:

 

– Kalua gebraden varkensvlees

Een typisch Hawaiiaanse luau is niet compleet zonder het Kalua-geroosterde varkensvlees. Een heel varken wordt geroosterd op een ‘imu pit’, een traditionele ondergrondse oven, bekleed met stenen. Veel restaurants en strandresorts in Maui serveren het Kalua gebraden varkensvlees, samen met andere luau-delicatessen, een echt aanrader! 

 

Poi

Poi is eigenlijk gemalen taro. Taro´s zijn wortelknollen. Ze zijn wit, grijs of rozig bruin tot blauwpaars. Gekookt hebben taro’s hebben een pasta-achtige consistentie en zijn vaak subtiel zoet van smaak. Ook Poi kan niet ontbreken tijdens Luaus. Het wordt geserveerd samen met gegrild rundvlees of varkensvlees en rijst.

 

– Ahi por

Tijdens elke Luau dient dit gerecht als een uitstekend voorgerecht. Het wordt gemaakt met verse en rauwe Ahi-tonijn. Het eiland Maui staat bekend om zijn verse tonijn, dolfijnvis en rode snapper. Ahi por wordt gemaakt door het combineren van in blokjes gesneden ahi, uien, sojasaus, sesamolie, zout en peper. Wie van vis houd moet dit gerecht een keer proberen!