Beste Reistijd Hawaii

 

Een belangrijke vraag tijdens het boeken van je Hawaii vakantie is natuurlijk: “wanneer is de beste tijd om Hawaii te bezoeken?” Tot op zekere hoogte hangt het af van je voorkeuren, maar factoren om te overwegen zijn het weer, de kosten, seizoensgebonden evenementen en de drukte. Wij vinden de beste reistijd voor een vakantie op Hawaii de maanden van maart tot mei. Dit is wanneer het zachte lenteweer de eilanden bereikt en de dagen koeler zijn, de wateren kalmer zijn, er minder regenval is en de drukte flink afgenomen is.

Hieronder vindt je informatie over de verschillende opties om te overwegen.

Het beste weer in Hawaï

Over het algemeen worden juni, juli, augustus en september als de maanden met het beste weer in Hawaii beschouwd. Dit is wanneer je de minste hoeveelheid neerslag kunt verwachten, samen met warme watertemperaturen. Past een vakantie in één van die maanden niet in je planning? Geen probleem! Hawaii heeft namelijk het hele jaar door prachtig weer met fantastische temperaturen die schommelen tussen de 25℃ en 32℃.

Beste reistijd Hawaii om de drukte te vermijden

Het hoogseizoen voor toerisme op Hawaii begint meestal midden december en loopt door tot eind maart of half april.

Het laagseizoenen strekken zich uit van half april en lopen door tot half juni en hervatten vanaf september tot de drukte voor de feestdagen begint.

Hoewel juli en augustus niet worden beschouwd als het drukke seizoen van Hawaii, trekken ze nog steeds behoorlijk veel bezoekers en zijn ze vooral populair bij vakantiegezinnen.

De goedkoopste tijden om Hawaii te bezoeken

Reizen naar Hawaï is meestal het duurst tijdens het hoogseizoen, dus als je liever wat voordeliger wil reizen wacht dan tot het laagseizoen of de schouder.

De schouderseizoenen in Hawaii lopen van maart tot begin mei en van september tot Thanksgiving. Voorjaarsvakantie en begin september kunnen echter ook veel toeristen trekken en hogere prijzen opleveren, dus kijk goed voor je een vakantie naar Hawaii boekt.

De beste reistijden om wildlife in Hawaii te zien

De beste tijd om walvissen te kijken

Walvissen migreren tussen eind december en begin april in groepen van ongeveer 1.000 naar Hawaii. Maui en de Kohala-kust van de Big Island zijn twee van de beste plekken op aarde om deze prachtige reuzen te spotten.

De beste tijd om schildpadden te zien

Als je geïnteresseerd bent in het zien van Hawaiiaanse groene zeeschildpadden, bezoek dan het strand van Ho’okipa in Maui waar ze in grote getallen te vinden zijn – maar kom niet te dichtbij. In de zomer, tijdens het nestseizoen, zijn je kansen het grootst om deze vriendelijke dieren te zien.

Beste reistijden om Hawaii te bezoeken voor evenementen

Zomerevenementen

In de zomer kun je het Prince Lot Hula-festival bijwonen, het grootste niet-competitieve hula-evenement van Hawaii.

Winter evenementen

Dit is het eerste seizoen voor surfwedstrijden, waaronder de Vans Triple Crown op Oahu.

Herfst evenementen

Het Hawaii Food & Wine Festival is een grote trekpleister voor fijnproevers, met een uitgebreide activiteiten van diners, feesten, kooklessen en meer. In september kun je de Aloha Festivals bijwonen.

Lente-evenementen

In de lente op weg naar Hawaii? Bezoek het Honolulu Festival in maart of het Lantern Floating Festival, gehouden op Memorial Day.