Oahu

 

Welkom op het eiland Oahu. Oahu is het drukst bewoonde eiland van Hawaii. Het is de op een na grootste eiland van Hawaii. De bekende stad Honolulu is op dit bijzondere eiland te vinden. Honolulu staat bekend om haar adembenemende monumenten, musea en stranden. Er zijn vele activiteiten te doen op Oahu. Tropische stranden bezoeken, op grote golven surfen, prachtige monumenten bekijken, verschillende vissoorten ontdekken en meer. Haal het meest uit je vakantie en sta voor alles open. Beleef een onvergetelijke vakantie op Oahu.

 

Hanauma Bay

Hanauma Bay is een van de populairste en meest bezochte stranden buiten Waikiki en de North Shore stranden. Toeristen komen er niet zo zeer voor het strand, maar voor de geweldige snorkelervaring die je in de zee van Hanauma Bay kunt beleven. Dit Oahu-strand is bekend om haar 300 verschillende vissoorten die rond de ondiepe koraalriffen leven. Kortom, Hanauma Bay is een waar paradijs om te snorkelen.

Pearl Harbour

De marinehaven van Pearl Harbour is een van de belangrijkste oorlogsmonumenten en een van de grootste marinehavens ter Wereld. Dit oorlogsmonument moet je zeker hebben gezien. Pearl Harbour is namelijk bekend vanwege de Japanse luchtaanval op de Amerikanen, dit gebeurde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog (7 december 1941). Als je een bezoekje aan dit oorlogsmonument brengt, wordt je rondgeleid door veteranen die met ooggetuigenverslagen uitleggen wat er gebeurd is. 

Aloha Tower

Aloha Tower is een van de grootste monumenten van Hawaii. Het monument werd op 11 september 1926 geopend. Het is 56 meter hoog en heeft 10 verdiepingen. Het is een adembenemende toren dat veel toeristen trekt. Honderdduizenden toeristen bezoeken dit monument elk jaar. Het monument is erg belangrijk voor Amerika. Tijdens de aanval op Pearl Harbor werd een groep soldaten ingezet om de toren te beschermen. Gedurende de rest van de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw gecamoufleerd, zodat het niet vernietigd werd.

Waikiki Beach

Waikiki Beach is niet alleen de beroemdste strand, maar ook een van de meest bekende stranden in Oahu. Op dit twee kilometer lang parelwitte strand kun je heerlijk genieten van zon, zee en strand. Surfen, snorkelen, zonnen, kanovaren, zwemmen en een prachtige zonsondergang bewonderen, alles kan op Waikiki Beach.